Správná hydratace udržuje pleť mladistvou a vyhlazuje drobné vrásky a linky. Jedině správně hydratovaná pokožka je pružná, hebká a zářivá. Pokud vaší kůži chybí vláha, bude působit mdle a bude hrubá a vysušená, i když jí budete dopřávat sebedražší krémy. Je přitom jedno, jestli máte pleť suchou, smíšenou nebo mastnou, dehydratace zhoršuje stav každé pokožky bez výjimky.

Velmi častým problémem například je, že se pleť chová jako mastná, přestože ve skutečnosti máte pokožku normální – jen momentálně dehydratovanou. Stejně tak platí, že v některých okamžicích může nedostatkem vláhy trpět i pleť, která je jinak vodou zásobená dobře – například pokud letíte letadlem nebo v zimě střídáte prostředí s různými teplotami. 

Pokud jsou vám signály vypsané výš povědomé, znamená to, že byste ve své kosmetické rutině měla pár věcí změnit. Ale pozor – dehydratovanou pleť určitě nezachráníte mastným výživným krémem, byť to na první pohled může vypadat jako logický krok. Mastnými krémy si tak maximálně zanesete póry a pleť ještě víc podráždíte. Soustřeďte se naopak na dva základní kroky – na pitný režim a výběr správných kosmetických produktů. 
Kyselina hyaluronová zajistí pleti dokonalou hydrataci

Nejlepším pomocníkem při hydrataci pleti je rozhodně kyselina hyaluronová. Malý zázrak, který v posledních desetiletích zcela proměnil kosmetický průmysl. Kyselina hyaluronová má totiž až neuvěřitelnou schopnost vázat na sebe vodu – ke své hmotnosti pojme zhruba tisícinásobek vody! A to zdaleka není všechno. Tuto látku si naše tělo vyrábí samo, využívá ji všude tam, kde je třeba zajistit nejen hydrataci, ale také pevnost a pružnost. A protože kyselina hyaluronová podporuje produkci kolagenu, a má tak skvělé regenerační schopnosti, najdete ji nejvíc v kloubech, pojivových tkáních, pokožce nebo třeba v oku. 

Kyselina hyaluronová obsažená v sérech, krémech nebo maskách na sebe naváže velké množství vody, která se pak v pokožce postupně uvolňuje. Díky tomu je pleť krásně hydratovaná, hebká a vypnutá. Navíc stimuluje produkci kolagenu, takže má i významný anti-age efekt. Její nevýhodou podobně jako u celé řady dalších látek je, že se její přirozená produkce v těle s věkem snižuje. I proto je důležité dodat ji pokožce také zvenčí. Tedy v kosmetice. 

Institut Esthederm využívá ve svých produktech unikátní patentovaný komplex tří typů molekuly kyseliny hyaluronové, které pronikají do všech vrstev pokožky – a každá z nich tam odvede svůj díl „práce“. Molekuly s vyšší hmotností hydratují povrch pokožky a vyhlazují jemné vrásky. Molekuly s nižší hmotností hydratují střední vrstvy pleti a molekuly s nejnižší hmotností pak dodávají vláhu spodním vrstvám pokožky a vyplňují ji zevnitř. Výsledkem je krásně hydratovaná a mladistvá pleť bez vrásek. Produkty s kyselinou hyaluronovou najdete v Intenzivní řadě Hyaluronic

Foto: Shutterstock.com